top of page
  • Zenit Iskola

Második születésnapját ünnepelte a Zenit közössége

A Zenit Általános Iskola két éve lett Göd első alapítványi iskolája, ennek a két évnek a gyümölcseit pedig egy nagy közösségi rendezvény során ünnepeltük meg május végén.


A buli számokban:

  • 40 zenites iskolás és előkészítős gyermek, családjukkal

  • 20 önkéntes

  • 9 születésnapi torta

  • 8 produkció

  • 70 tombola nyeremény

  • rengeteg mosoly, taps és közös emlék

A Zenit nap a gyerekek napja elsősorban, de a családok, a közösség számára is fontos, hogy jól érezzük együtt magunkat. A közös készülődés jegyében a próbák mellett a zenites családok közösen szépítették meg tavasszal az iskola udvarát és a belső tereket is, közben tervezgettük a programokat, a büfé kínálatát.


De a közös tervezésbe a tágabb közösséget is bevontuk, olyan partnereink jöttek el színesíteni a programot, mint a Lámpás ‘92 Alapítvány népi játékokkal és kézműves foglalkozásokkal, portékákkal, a Boldogságcseppek Alapítvány a csillámtetoválás és játszósarkával és a Gödi Anyák Angyalai a mindig forgalmas társasjáték asztalával.


A támogatóink között tudtuk a gödi Serczli Bart és a Nora pékséget, akik finomabbnál finomabb péksüteményekkel járultak hozzá a bulihoz. A büfé kínálata pedig azért lett ennyire színes, mert majd minden zenites család valami házi finomságot hozott, hogy senki se maradhasson éhes a buliban. A Zenites gyerekek pedig a játék mellett bizony dolgos segítőink voltak a Zenit Töpi kávézójában és a Limonádépultban is.


Azért, hogy mind megélhessük az ünnep perceit, Hámor Barbi, a Kicsi Kincsem Fotósa örökítette meg a legemlékezetesebb pillanatokat.


Ilyen összefogás mellett mi dobhatta volna még jobban fel a hangulatot, mint a sok színvonalas produkció? Halmi Viki rögtön három tánccsapatát hozta el a Zenitbe, és ökológia tanárunk, Szajbert Betti kutyás trükkműsora is nagy sikert aratott.


A Zenites gyerekek is bemutatták, mit tanultak az elmúlt évben a zene- és kung-fu órákon: a Zenit koncerten sok jól ismert népdal, klasszikus sláger megszólalt zongora- és gitárkísérettel, és a vendégek is együtt énekeltek a gyerekekkel. A kung-fu bemutatón pedig az elsősök és a másodikosok is megmutatták, hogy az erejük mellett az állóképességük és a figyelmük is mennyit nőtt az idén.


A tortázás minden Zenit nap egyik csúcspontja, idén is annyi tortával készültünk, hogy megvendégelhessünk minden kicsit és nagyot, az sem volt gond, ha valaki érzékeny bizonyos alapanyagokra. Nem is maradt ki senki a nagy tortázásból, amit egy közös boldog születésnapot-éneklés vezetett fel.


A tombolára idén kiemelkedően sok felajánlás érkezett, de a profi showman, Marci segített abban, hogy gyorsan mindenki átvehesse a nyereményét, és a nyeretlen szelvények tulajdonosai sem tértek haza ajándék nélkül.


Ahogy a gyerekek fáradtak és megteltek élményekkel, a felnőtt vendégeink is kivehették a részüket a buli záróprogramjából, a Zenit “5Z” borkóstolójából, amit online kísért borszakértő alapítónk, Krasznai Zsófi, aki a Zenit bor családját hozta el nekünk, öt különleges fehérbort, amikről rengeteget tanultunk, míg a lemenő nap fényében kóstolgattuk a borokat és a Maszlik sajtokat.


A közösségi összefogást pedig az tette teljessé, hogy a zenites családok az elpakolásból is kivették a részüket, iskolánk pedig kedden újra átadta a terepet az év végi felmérőiket író gyerekseregnek.


Nagy hálát érzünk mind a Zenit közösségében, hogy részesei lehetünk ennek a fantasztikus történetnek, ennek a befogadó városnak és bízunk benne, hogy jövőre újra együtt ünnepelhetjük a harmadik születésnapunkat is!



Comentarios


bottom of page