top of page
  • gaborhojtsy

Emlékek az elsős év végéről

Már közeledünk az új tanév indulásához, de szeretettel emlékszünk arra, ahogy elváltunk a nyár végén.


Az első osztály utolsó két hónapja az iskolában nagyon gyorsan elrepült. Majdnem az összes betűt megtanultuk írni és olvasni, matekból pedig már remekül számoltunk a 20-as számkörben. Kaptak a gyerekek egy olvasós "útlevelet" amibe beírhatják azoknak az olvasmányoknak a címét, amit már elolvastak. Szerencsére már így is nagyon szeretnek olvasni, de ez még lelkesebbé tette őket, büszkén jegyezték fel a kiolvasott könyveiket. Kíváncsian várjuk a nyár végére mennyi olvasási élményt gyűjtenek még!


Jó volt látni, hogy a gyerekek egyáltalán nem izgultak a felmérők miatt, mindenki nyugodtan és jókedvvel, de közben kellőképpen komolyan véve írta meg őket.  Amikor kijavítva visszakapták és megbeszéltük az eredményeket, senki nem bánkódott azon, vagy volt szomorú tőle, ha valamit elhibázott. Annak örültek ami jól sikerült, és büszkék voltak magukra. Az eredményeiket sem kezdték el összehasonlítgatni, mindenkién sok volt a pipa, és, hogy kién mennyi van az már nem számított, örültek a másik sikerének is. Azt gondoljuk ezt a legfontosabb megtanítani nekik, hogy a tanulás egy élmény, hibázni lehet, sőt kell is, de azt soha ne kudarcnak éljék meg, inkább motivációnak arra, hogy legközelebb, majd jobban menjen.


A jó időnek köszönhetően a tornaórákat végig a kertben tartottuk, kihasználva a természet adta adottságokat. Sok klassz akadálypályát készítettünk, sorversenyeztünk, fogóztunk, körjátékoztunk és krétával ugróiskolákat rajzoltunk a járdára.


Trudi nénivel rengeteg fantasztikus alkotás készült rajz és technika órákon, sok érdekes technikát és eszközt kipróbáltak a gyerekek. Fontak, varrtak, gyöngyöt fűztek, lábbal festettek, készítettek zokniból és seprűnyélből lovacskákat, amivel később is örömmel játszottak a kertben. A gyerekek az év végi utolsó könyvtár látogatáson olyan lelkesek voltak, hogy azt mondták nyáron is járni fognak.


Liza néni szervezésében, sport nap alkalmából az újpesti tornaszövetséget látogattuk meg, ahol minden eszközt kipróbálhattak a gyerekek, nagyon nagy élmény volt.


Gyereknap alkalmából a másodikosokkal együtt a Városligeti Nagyjátszótéren töltöttünk egy napot, ahol minden klassz mászókára felmásztak, minden hintát, csúszdát kipróbáltak.


Az utolsó projekthetünket már nagyon vártuk, hiszen év végére már jól elfáradtak a gyerekek. Voltunk a gödi Erzsébet ligetben, ahol megnéztük a tanösvényt, elolvastuk az érdekes információkat, piknikeztünk, virágot szedtünk, bogarásztunk. Szerencsére vittünk horgászhálókat, ezért a mocsaras részen is sok érdekes élőlényt találtunk, akiket megismerés után visszaengedtünk.


Ez a nap jó hosszú volt, ugyanis délután az iskola udvarán egy szuper családi bográcsozással zártuk az évet. Másnap a nagy meleg miatt strandolni mentünk, ami a gyerekek szerint az egyik legjobb program volt az évben. Az utolsó kirándulásunk Királyrétre vezetett, ahol egész nap a hűvösben patakoztunk, hegyre fel-le másztunk, gurultunk, és akinek még volt kedve, energiája, azokkal a kilátóhoz is elkirándultunk. Hazafelé pedig a kisvasutazás sem maradhatott el.


Az iskolai évzáró, a palacsinta és limonádé bulival kellőképpen lazára, jókedvűre és bulisra sikeredett, pont olyanra, amiért jó  Zenitesnek lenni.


Már csak pár hét, és az osztály immár másodikosként tér vissza, mi már készülünk!



Comments


bottom of page