top of page
  • Zenit Iskola

Az állatok világnapja a 2.z-ben egész októberben tartott

Frissítve: 2023. ápr. 7.

Hogyan lehetséges ez? Úgy, hogy nálunk mindenki nagyon kedveli az állatokat! Szépen megterveztük, ki mikor mutatja be a saját kis kedvencét. Hallhattunk izgalmas történeteket kutyákról és cicákról, és nézegethettünk fényképeket is róluk. A gyerekek egy hétig érdekes kiselőadásokat tartottak egymásnak. Aztán a szülők segítségével iskolánkba látogatott egy kölyök cica és egy nyuszi. Mindent megtudhattunk a gondozásukról, és "olyan jó volt a selymes pihés bundájukat simizni"! A következő héten Betti nénihez látogattunk, aki megmutatta az osztálynak az óriás csigáit. A gyerekek megfigyelhették a gabonasiklót a terráriumban, de nagy meglepetésükre meg is érinthették finom tapintású bőrét. "Nekem is tedd a kezemre!" A többszörös bajnok terápiás kutyákat nagy örömmel fogadtuk az iskola udvarán. A 2.z-sek szívesen végezték velük az ügyességi és a keresési feladatokat, és boldogan adták oda a jól megérdemelt jutalomfalatokat. Aztán vendégségben volt nálunk két papagáj is, így a madarakról is tanulhattunk. "Most pont aludni akarnak, mert láttam, hogy az egyik, a Fűcske, ásított."

A vendég állatok sorát egy nyugodt macska és egy vidám kutyus zárta. Olyan ügyes mutatványokat tudott, hogy csak ámultunk! Nagyon vicces volt, ahogy egész mély gödröket ásott a vakondtúrások környékén. Az utolsó októberi héten Dunakeszire kirándultunk, ahol egy kicsit bepillanthattunk a vadon élő állatok világába is a vízparton. Az állatok hónapját a budapesti állatkertben zártuk. Itt távoli tájak képviselőit néztük meg, érdeklődésünk középpontjába a Mérgesház lakói kerültek. Megtanulhattuk, hogy a növények között akadnak mérgezők is. Halloween alkalmából is előkerültek az állatok. A rendhagyó rajz órán Vámos Robival elkészítettük halloween vicces figuráit, és azt is megmutatta, hogyan lehet mindenből macskát varázsolni. "Ezt meg hogy csináltad?" Az októbert finom csokis almavaj készítésével és jelmezes mulatsággal búcsúztattuk.


2.z osztályunk majdnem teljesen megtelt, aki ilyen élményekkel szeretne tanulni, most még csatlakozhat, iskolaváltás év közben is lehetséges.


Comments


bottom of page