top of page
Zenit Iskola

A Zenit Iskola gyakorlati angol tanítása meghozta gyümölcsét

Az egész éves közös munka eredményeként júniusban rendhagyó évzáró felmérőt írtak harmadikosaink, ugyanis felkészítő tanáruk, Zsíros Elizabet igazi belső nyelvvizsgával készült a gyerekeknek, akik nagy lelkesedéssel és óriási sikerrel teljesítették a kihívást.


Általánosságban elmondható, hogy a legtöbb nyelvvizsgán a vizsgarészek átlagolt százalékos értékének kell 60% felett lenni a sikeres teljesítéshez. A gyermek nyelvvizsgákon ezzel szemben nincs “bukás”, a gyerekek megszerzett pontjaik alapján különböző nyelvi szintekre sorolódnak be (PreA1, A1 és A2 szinteken).


A Zenitben az a célunk, hogy lehetőséget biztosítsunk a gyerekeknek, hogy negyedik év végén ki tudják próbálni magukat a Cambridge nyelvvizsgaközpont által szervezett gyermek nyelvvizsgák valamelyikén, így igazolva a kiemelt nyelvoktatási program magas minőségét. Ezt próbálhatták most ki házon belül. Igen nagy dolog harmadik osztályos tanulóként hivatalos nyelvvizsga feladatsort írni. Mind nagyon büszkék vagyunk rájuk, hiszen kivétel nélkül rengeteg munkát fektettek a felkészülésbe - mindezt az iskola falain belül, a differenciált élménypedagógiai órákon.


A júniusi belső nyelvvizsgán két vizsgarészt is a hivatalos tesztsor alapján, a nyelvvizsgaközpont által meghatározott időkorláton belül írták a gyerekek. Azoknál a tanulóknál, akiknek a hallott szöveg értése (listening part) és az írás- és olvasáskészség feladatrész (reading and writing part) átlagolt százaléka elérte a 60%-ot, kiemelkedő eredményekről beszélhetünk, hiszen az azt jelenti, hogy az A1-es nyelvvizsgájuk sikeresnek tekinthető. Természetesen a Zenitben a javítási lehetőség mindig mindenki számára adott, aki szeretne magasabb szintet elérni, de büszkén mondhatjuk, hogy a 3.z osztály kétharmada hozta a nyelvvizsga szintet, és a többiek is hatalmas fejlődésen mentek keresztül az elmúlt évben, beért a sok és tudatos munka eredménye.


A második osztályunkban Herczeg Borbálával zajlott a nyelvelsajátítás, melynek során a gyerekek megismerték az idegen nyelv hangzását, szókincsét, nyelvtanát s egyéb sajátosságait. A szódolgozatok demotiváló légköre helyett inkább a fonetikus feladatok megoldására, a szavak helyes kiejtésére fektettünk hangsúlyt. Nagy sikere van az okostáblának is, melyet gyakorláshoz, vagy jutalomként angol játékokhoz is tudunk használni. A gyerekek korához közel áll a tematikus feldolgozás is, ami ebben a tanévben mindig simulni tudott a projekthetek aktuális állatvilágához is (ocean animals, arctic animals, animals from Europe). Az év végére a szavak írása is egyre nagyobb hangsúlyt kapott, de továbbra sem az idegen nyelv helyesírása az elsődleges cél, hanem a pozitív megerősítésen alapuló sikerként megélt játékok feladatok. Örömmel fogadták az év során a zsonglőrlabdákkal folytatott feladatokat is, melyet a nyelvtanuláshoz kiválóan lehet kapcsolni, s melynek remek fejlesztő hatásai vannak, mind a jobb-bal oldalak keresztezésében, mind a ritmusérzék fejlesztésében.


Nálunk első osztályban kezdik az angol tanulást a gyerekek. A Zenitesek már idén részt vettek a Fóti Fáy Általános Iskolában megrendezett járási angol szépkiejtés versenyen is, ahol diákjaink - természetesen csak azok, akiknek nagy kedve volt a felkészüléshez és a szerepléshez is - nagyon ügyesen megállták a helyüket.


Nagy szeretettel gratulálunk minden diákunknak, mert magunkról is tudjuk, hogy nem anyanyelvi környezetben mekkora motiváció és erőfeszítés kell egy idegen nyelv elsajátításához. Nem feledkezünk el arról sem, hogy mindezt a magas szintű alap- és készségtárgybeli munka mellett vitték véghez a gyerekek!


Ha szeretnétek megtapasztalni, mennyire élményteli és hatékony lehet a Zenitben alkalmazott differenciált angol nyelvoktatás és informatikai oktatás, várunk az English + IT táborunkban jövő héten: www.zenitiskola.hu/taborok


Szeptembertől a 4.z osztályban már csak egy hely kiadó, ide a csapat kiegyensúlyozott összetétele miatt nagyon örülnénk egy vagány kislány jelentkezésének! https://www.zenitiskola.hu/iskolavaltas




bottom of page